Anshan Stad, Provincie Liaoning, Volksrepubliek China.

Anshan is een stad in het Noord Oosten van China (Zhongguo Dongbei) waar ik bijna 2 jaar gewoond heb. Gelegen in de noordoostelijke provincie Liaoning. (Vroeger stond deze streek bekend als Mantsjoerije)

Waarom was ik in China? 

Klik hier maar even als je het wil weten.

Als je mij lastig wil vallen met (on)nodige email, dan kan dat hiero:

info@anshan-china.tk

 

Stadsgezicht van boven Victory Square naar Lieshishan Park (die heuvel )

Gedurende die tijd heb ik ook wat rondgereisd en deze site is een soort van verslag met foto’s van mijn tijd in China. Het is niet echt een reisverslag, maar ik zal wel wat informatie geven over toegangsprijzen, bus verbindingen en of het, naar mijn bescheiden mening, interessant is om te bezoeken.

De nadruk zal liggen op Anshan, de stad en omgeving en hetgeen ik daar allemaal gezien en beleefd heb. Daarnaast de omliggende gebieden, oftewel de steden in de provincie Liaoning, en de plaatsen die ik tijdens mijn rondreisjes bezocht heb.

De meeste dingen draaien om de foto's. Er zijn natuurlijk wel meer dingen te vertellen waar geen foto's van zijn, maar het is het makkelijst om vanuit een foto te beginnen vertellen. Mijn fotografie hobby liep in China pas echt uit de hand, en vandaar dus de grote hoeveelheid foto's die te zien zal zijn. Desalniettemin ben ik ook zo vrij geweest om schaamteloos foto's 'over te nemen' van andere sites, voornamelijk van enkele Chinese sites over Anshan. Sommige mensen kunnen nu eenmaal betere foto's maken dan ikzelf. (ik ben te lui om te scannen, maar dat terzijde ...)

Overal in teksten heb ik links naar andere pagina's op deze site gemaakt, zodat men snel iets kan opzoeken. Minpunt is dat je vaak dezelfde pagina's kan tegenkomen. Aan de andere kant weet ik zo ook zeker dat alle pagina's bezocht worden; ik heb ze niet voor niets gemaakt natuurlijk ...

Alle links die aan de linkerkant staan, openen hier in het rechterframe. Als je door deze site bladert, dan zal je nog veel meer links binnen deze site tegenkomen; die hier links opgesomd zijn een soort van hoogtepunten, zeg maar.

De links die hier in het rechterframe staan openen in het algemeen in een geheel nieuw frame. Tenzij de link bedoelt is om naar het volgende stuk te gaan, dan openen ze in het rechterframe.

De site is continu in aanbouw dan wel verbouw. Dat betekend dat het zomaar kan voorkomen dat een pagina leeg is, alleen foto's (zonder commentaar) bevat of dat een link verkeerd loopt. Niet boos worden, maar gewoon ff op 'Back' drukken en een andere richten kiezen.

Volg links, de links binnen deze site over Anshan en omgeving. Of begin hier bij: De Stad Anshan en de rest komt vanzelf voorbij schuiven.